Heel apart en lekker gerechtje. Wel bewerkelijk en machtig. Eerst goed doorlezen vóór je eraan begint.
Bij punt 18 was het de bedoeling dat je ook hier mozzarella zou gebruiken, maar daarvoor had ik niet genoeg. Met geraspte kaas was het ook lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Aubergine burgers met ricotta en mozzarella
PT80M
Aubergine burgers met ricotta en mozzarella
Een heerlijk aubergine burgers met ricotta en mozzarella recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
2/4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eat Well
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine burgers met ricotta en mozzarella te bereiden
Oven op 185 gr C.
1. Bekleed bakplaat/bakblik met bakpapier en bespuit het papier met kookspray. Zet even weg.
2. In één diep bord de 2 eieren en het eiwit loskloppen. In het andere bord paneermeel mengen met geraspte kaas. De hoeveelheid hangt af van de grootte van de aubergine, anders weer bijmaken.
3. Verwijder de uiteinden van de aubergine en schil de aubergine. Snij die dan in plakken van ong 1 cm. (een even aantal)
4. Doop de plakken aubergine eerst in het eimengsel, zorg dat het overal in aanraking is gekomen met het ei.
Doop de plakken daarna in het paneer/kaasmengsel en goed aandrukken.
5. Leg de plakken die klaar zijn op het bakpapier in de bakplaat. Doe hetzelfde met de rest van de plakken.
6. Schuif dan de bakplaat in de oven en laat ze ong 15 minuten bakken. Draai de plakken dan om en laat ze weer 15 minuten in de oven tot goudbruin. Haal ze uit de oven en zet weg tot gebruik. De oven niet uitzetten.
7. Meng in een kom de ricotta + de basilicumblaadjes + een scheutje melk + knoflook + sambal. Goed doorroeren. Vind je het mengsel te droog dan nog wat melk erdoor, maar het mag niet vloeibaar zijn.
8. De mozzarella in dunne plakjes snijden en indien nodig de grotere plakken in 2en. Je hebt evenveel plakken nodig als er plakken aubergine zijn.
9. Smeer nu een laag tomatenpasta op de bodem van je ovenschaal en leg hierop de HELFT van de aubergineplakken. Doe het zo dat je één plak in de schaal legt en één ong even grote plak apart houdt.
10. Besmeer nu de plakken in de ovenschaal met tomatenpasta en doe ook extra toamtenpasta rondom de plakken (tegen aanbranden)
11. Verdeel nu de HELFT van het ricottamengsel over de aubergineplakken in de ovenschaal.
12. Leg op het ricottamengsel een plakje mozzarella (hoeft niet helemaal bedekt te zijn)
13. Nu de achtergehouden aubergineplakken op de mozzarella leggen. Zorg dat ze ong van hetzelfde formaat zijn.
14. Op de aubergineplakken leg je weer een plak mozzarella en hierop de rest van het ricottamengsel
15. Met een lepel op elk auberginebergje wat toamtenpasta uitsmeren.
16. Bespuit een stuk bakpapier, groter dan je ovenschotel aan één kant in met kookspray. Leg het papier met de ingespoten kant losjes op de aubergineplakken en schuif de schaal in de oven.
17. Laat de schaal ong 30 a 35 minuten in de oven.
18. Verwijder dan het bakpapier, strooi op elk bergje wat geraspte kaas en laat dit ong 5 minuten smelten in de oven.
19. Haal de schaal uit de oven en laat het nog even rusten.
1. Bekleed bakplaat/bakblik met bakpapier en bespuit het papier met kookspray. Zet even weg.
2. In één diep bord de 2 eieren en het eiwit loskloppen. In het andere bord paneermeel mengen met geraspte kaas. De hoeveelheid hangt af van de grootte van de aubergine, anders weer bijmaken.
3. Verwijder de uiteinden van de aubergine en schil de aubergine. Snij die dan in plakken van ong 1 cm. (een even aantal)
4. Doop de plakken aubergine eerst in het eimengsel, zorg dat het overal in aanraking is gekomen met het ei.
Doop de plakken daarna in het paneer/kaasmengsel en goed aandrukken.
5. Leg de plakken die klaar zijn op het bakpapier in de bakplaat. Doe hetzelfde met de rest van de plakken.
6. Schuif dan de bakplaat in de oven en laat ze ong 15 minuten bakken. Draai de plakken dan om en laat ze weer 15 minuten in de oven tot goudbruin. Haal ze uit de oven en zet weg tot gebruik. De oven niet uitzetten.
7. Meng in een kom de ricotta + de basilicumblaadjes + een scheutje melk + knoflook + sambal. Goed doorroeren. Vind je het mengsel te droog dan nog wat melk erdoor, maar het mag niet vloeibaar zijn.
8. De mozzarella in dunne plakjes snijden en indien nodig de grotere plakken in 2en. Je hebt evenveel plakken nodig als er plakken aubergine zijn.
9. Smeer nu een laag tomatenpasta op de bodem van je ovenschaal en leg hierop de HELFT van de aubergineplakken. Doe het zo dat je één plak in de schaal legt en één ong even grote plak apart houdt.
10. Besmeer nu de plakken in de ovenschaal met tomatenpasta en doe ook extra toamtenpasta rondom de plakken (tegen aanbranden)
11. Verdeel nu de HELFT van het ricottamengsel over de aubergineplakken in de ovenschaal.
12. Leg op het ricottamengsel een plakje mozzarella (hoeft niet helemaal bedekt te zijn)
13. Nu de achtergehouden aubergineplakken op de mozzarella leggen. Zorg dat ze ong van hetzelfde formaat zijn.
14. Op de aubergineplakken leg je weer een plak mozzarella en hierop de rest van het ricottamengsel
15. Met een lepel op elk auberginebergje wat toamtenpasta uitsmeren.
16. Bespuit een stuk bakpapier, groter dan je ovenschotel aan één kant in met kookspray. Leg het papier met de ingespoten kant losjes op de aubergineplakken en schuif de schaal in de oven.
17. Laat de schaal ong 30 a 35 minuten in de oven.
18. Verwijder dan het bakpapier, strooi op elk bergje wat geraspte kaas en laat dit ong 5 minuten smelten in de oven.
19. Haal de schaal uit de oven en laat het nog even rusten.
flavia zegt:
Heb het hier en daar veranderd.:p