Recept
« Terug naar recepten
Aubergine ovenschotel
PT60M
Aubergine ovenschotel
Een heerlijk aubergine ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine ovenschotel te bereiden
-De aubergine's wassen en in dikke plakken snijden, bestrooien met zout en het vocht eruit laten trekken in 20 minuutjes tijd.
-Aubergine's afvegen met keukenpapier en opzij leggen.
-Intussen de aardappelen wassen en in de schil bijna gaar koken in 15 minuten.
-Afgieten en in plakken snijden (even dik als de aubergine plakken).
-De ui schoonmaken en ook in plakken snijden.
-De tomaten in plakken snijden.
-Het gehakt rul bakken met een beetje olie.
-De gezeefde tomaten erbij doen en goed door laten warmen.
-De blikjes tomatenpuree, bouillonblokjes, oregano, laurier en wijn erbij doen, goed omroeren en op laag vuur met deksel op de pan laten pruttelen.
-Intussen in een ovenschaal laagjes maken, om en om met de aardappel, aubergine, tomaat en ui.
-De olijven in plakjes snijden en bij de gehaktsaus doen, de laurier verwijderen, even proeven en bijkruiden met peper en zout.
-De gehaktsaus over de ovenschaal met aardappel/aubergine/ui/tomaat verdelen.
-De mozarella en geraspte kaas erover verdelen.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken voor 30 minuten.
-Als de kaas te donker word, afdekken met aluminiumfolie.
-Aubergine's afvegen met keukenpapier en opzij leggen.
-Intussen de aardappelen wassen en in de schil bijna gaar koken in 15 minuten.
-Afgieten en in plakken snijden (even dik als de aubergine plakken).
-De ui schoonmaken en ook in plakken snijden.
-De tomaten in plakken snijden.
-Het gehakt rul bakken met een beetje olie.
-De gezeefde tomaten erbij doen en goed door laten warmen.
-De blikjes tomatenpuree, bouillonblokjes, oregano, laurier en wijn erbij doen, goed omroeren en op laag vuur met deksel op de pan laten pruttelen.
-Intussen in een ovenschaal laagjes maken, om en om met de aardappel, aubergine, tomaat en ui.
-De olijven in plakjes snijden en bij de gehaktsaus doen, de laurier verwijderen, even proeven en bijkruiden met peper en zout.
-De gehaktsaus over de ovenschaal met aardappel/aubergine/ui/tomaat verdelen.
-De mozarella en geraspte kaas erover verdelen.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken voor 30 minuten.
-Als de kaas te donker word, afdekken met aluminiumfolie.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Lekker met een pittige rucolasalade.