KookJij

Aubergine- paprikadipsaus

Een heerlijk aubergine- paprikadipsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine- paprikadipsaus te bereiden

1. Verwarm de overn voor op 190 graden. Prik de schil van de aubergines en de paprika's rondom in met een vork en bestrijk ze met 1 theelepel van de olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de groenten 45 minuten tot ze zwart beginnen te worden. Het vruchtvlees van de aubergines moet heel zacht zijn en de paprika's verschrompeld.

2. Doe de geroosterde groenten in een schaal en dek deze goed af met een schone, vochtige keukendoek.

3. Snijd de afgekoelde aubergines in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil en gooi deze weg. Snijd het vruchtvlees in grote stukken. Verwijder zaad van de paprika's en snijd het in grote stukken.

4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg aubergine en paprika toe en bak ze 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 30 seconden.

5. Laat de inhoud van de koekenpan uitlekken op een stuk keukenpapier en doe alles in een keukenmachine of blender. Voeg citroen raspsel en sap, de fijngesneden koriander(1 takje), paprikapoeder en zout en peper toe. Pureer alles tot een korrelige saus.

6. Doe de aubergine en paprikadipsaus over in een kom. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Garneer met een paar stukjes koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

arend

arend zegt:
Ik moest de derde stap even opnieuw lezen, hier suggereer je dat je het vruchtvlees moet weggooien... neem aan dat je de schil bedoelt?
niels

niels zegt:
lekker