Recept
« Terug naar recepten
Aubergineclafoutis
PT40M
Aubergineclafoutis
Een heerlijk aubergineclafoutis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aubergineclafoutis te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Klop de eieren los met de bloem. Leng aan met de room. Klop stevig op. Voeg er de pecorino aan toe en roer krachtig. Kruid met peper en zout.
3. Bak de aubergines in de olijfolie tot ze lichtjes gekleurd en beetgaar zijn. leg ze op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de plakjes chorizo een paar minuten aan elke kant.
4. Verdeel de worst en de aubergines over een vrij diepe ovenschaal. Klop het eimengsel nog eens goed door. Giet het erbij.
5. Zet 20 minuten in het midden van de warme oven. Zet warm op tafel.
6. Lekker met knapperig stokbrood of ciabatta.
2. Klop de eieren los met de bloem. Leng aan met de room. Klop stevig op. Voeg er de pecorino aan toe en roer krachtig. Kruid met peper en zout.
3. Bak de aubergines in de olijfolie tot ze lichtjes gekleurd en beetgaar zijn. leg ze op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de plakjes chorizo een paar minuten aan elke kant.
4. Verdeel de worst en de aubergines over een vrij diepe ovenschaal. Klop het eimengsel nog eens goed door. Giet het erbij.
5. Zet 20 minuten in het midden van de warme oven. Zet warm op tafel.
6. Lekker met knapperig stokbrood of ciabatta.