KookJij

Aubergineclafoutis

Een heerlijk aubergineclafoutis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergineclafoutis te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Klop de eieren los met de bloem. Leng aan met de room. Klop stevig op. Voeg er de pecorino aan toe en roer krachtig. Kruid met peper en zout.
3. Bak de aubergines in de olijfolie tot ze lichtjes gekleurd en beetgaar zijn. leg ze op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de plakjes chorizo een paar minuten aan elke kant.
4. Verdeel de worst en de aubergines over een vrij diepe ovenschaal. Klop het eimengsel nog eens goed door. Giet het erbij.
5. Zet 20 minuten in het midden van de warme oven. Zet warm op tafel.
6. Lekker met knapperig stokbrood of ciabatta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst