KookJij

Auberginerolletjes met hazelnotentapenade

Een heerlijk auberginerolletjes met hazelnotentapenade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Bron: De vegetarische keuken, IKEA
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Auberginerolletjes met hazelnotentapenade te bereiden

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ - 1 cm dik en bestrooi ze met zout. Laat ze zo 15 minuten liggen.
Hak de hazelnoten en de olijven grof en schep ze in een kommetje met de lente-ui, de citroenschil, de geitenkaas en de peterselie door elkaar. Voeg naar smaak peper toe.
Verwarm een grillplaat of grillpan voor. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier, bestrijk ze dun met met olie en rooster ze op de grillplaat of in de pan in ca. 5 minuten mooi bruin, keer ze halverwege.
Bestrijk de plakken aubergine met de hazelnotentapenade en rol ze op. Steek de rolletjes vast met coctailprikkers.
Tip: Als je de auberginerolletjes halveert zijn het leuke borrelhapjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst