Recept
« Terug naar recepten
Auberginerolletjes met hazelnotentapenade
PT25M
Auberginerolletjes met hazelnotentapenade
Een heerlijk auberginerolletjes met hazelnotentapenade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Bron: De vegetarische keuken, IKEA
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginerolletjes met hazelnotentapenade te bereiden
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ - 1 cm dik en bestrooi ze met zout. Laat ze zo 15 minuten liggen.
Hak de hazelnoten en de olijven grof en schep ze in een kommetje met de lente-ui, de citroenschil, de geitenkaas en de peterselie door elkaar. Voeg naar smaak peper toe.
Verwarm een grillplaat of grillpan voor. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier, bestrijk ze dun met met olie en rooster ze op de grillplaat of in de pan in ca. 5 minuten mooi bruin, keer ze halverwege.
Bestrijk de plakken aubergine met de hazelnotentapenade en rol ze op. Steek de rolletjes vast met coctailprikkers.
Tip: Als je de auberginerolletjes halveert zijn het leuke borrelhapjes.
Hak de hazelnoten en de olijven grof en schep ze in een kommetje met de lente-ui, de citroenschil, de geitenkaas en de peterselie door elkaar. Voeg naar smaak peper toe.
Verwarm een grillplaat of grillpan voor. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier, bestrijk ze dun met met olie en rooster ze op de grillplaat of in de pan in ca. 5 minuten mooi bruin, keer ze halverwege.
Bestrijk de plakken aubergine met de hazelnotentapenade en rol ze op. Steek de rolletjes vast met coctailprikkers.
Tip: Als je de auberginerolletjes halveert zijn het leuke borrelhapjes.