Recept
« Terug naar recepten
Auberginerolletjes
PT50M
Auberginerolletjes
Een heerlijk auberginerolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginerolletjes te bereiden
Snij hiervoor 1 aubergine over de lengte in plakjes (je krijgt dus lang plakjes) van ongeveer 3 mm. Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout. Laat ze een minuut of 30 zo liggen. Dep dan de plakjes aubergine af met keukenpapier en bak de plakjes aubergine in het olie goudbruin aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant). Laat het uitlekken op keukenpapier. Als ze iets afgekoeld zijn dep je ze iets droger en beleg je ze met een reepje ham, wat mozzarella, geraspte oude kaas en een blaadje verse basilicum. Rol het goed op en steek het auberginerolletje vast met een coctailprikker (met satestokjes gaat het ook, alleen ietwat lastig in de oven) en leg het in de ovenschaal. Ga zo verder met alle andere aubergineplakjes. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 200 graden tot de kazen gesmolten zijn. Lekker met krieltjes in de schil. Wil je dit vegetarisch, dan gewoon het reepje ham vergeten.