Recept
« Terug naar recepten
Auberginerolletjes
PT25M
Auberginerolletjes
Een heerlijk auberginerolletjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginerolletjes te bereiden
Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snij ze over de lengte in plakken van circa 1/2 cm dikte. Leg steeds 4 plakken aubergine, naast elkaar, tussen keukenpapier, in de magnetron, circa 1 minuut, ca. 750 Watt, tot de plakken net zacht zijn. Herhaal dit tot alle 16 plakken zacht zijn. Bestrijk de plakken aubergine met (knoflook)olie en bestrooi ze met peper en zout. Snij de mozzarella of de geitenkaas in repen. Leg op elke plak aubergine een blaadje basilicum en een reep mozzarella of een blaadje munt en een reepje geitenkaas. Rol de aubergineplakken op en zet ze vast met een cocktailprikker. Garneer eventueel met een (gehalveerd) cherrytomaatje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Lijkt me heerlijk, gauw eens maken:):D Alvast een goed weekeinde!:D
Anna zegt:
je hebt het over oprollen en dan met de naad naar beneden....Je hebt alleen niet vermeld waarin:p:p Bladerdeeg?;-)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
liske zegt:
mazur008 zegt:
apu zegt: