Recept
« Terug naar recepten
Aubergines uit Marseille
PT45M
Aubergines uit Marseille
Een heerlijk aubergines uit marseille recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergines uit Marseille te bereiden
Was de aubergine en dep ze droog.Snijd de stengel weg en kook de aubergine 15 min.in ruim water met zout.Snijd de aubergine in dikke plakken.Bestrooi deze met zout en besprenkel ze met citreonsap.Meng peper,paprikapoeder,uitgeknepen knoflook,peterselie,tijm,rozemarijn en paneermeel door elkaar.Paneer de plakken aubergine aan beide kanten met dit mengsel.Leg de plakken op het grillrooster en besprenkel ze met olijfolie.Grilleer ze onder een voorverwarmde grill 5 min.Was de tomaten en snijd ze in dunne plakjes en verdeel ze over de plakken aubergine.Bestrooi ze met wat zout en laat ze nog eens 5 min grilleren.Je kunt ze ook grilleren op de bbq.
Lekker met rijst,pasta en een komkommer-tomatensalade.
Lekker met rijst,pasta en een komkommer-tomatensalade.