Recept
« Terug naar recepten
Auberginespies met krielaardappeltjes
PT20M
Auberginespies met krielaardappeltjes
Een heerlijk auberginespies met krielaardappeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker normaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginespies met krielaardappeltjes te bereiden
- Snij de aubergine in sneden van +/- 3mm dik, dit in de lengterichting. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen. Kook intussen de krieltjes bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer de gedroogde tomaatjes samen met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot pasta. Breng op smaak met peper. Dep de plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op. Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de cherrytomaatjes aan de spiesen. Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie. Laat ze in ongeveer 10 minuten rondom bruin roosteren op de barbecue.