KookJij

Auberginetaartje

Een heerlijk auberginetaartje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: kookcursus bij 'de keuken'
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Auberginetaartje te bereiden

De aubergines in dunne plakken (1/2 cm) snijden. Bestrooien met zout en in een vergiet een half uurtje het bittere vocht eruit laten trekken. Aubergines afspoelen, droogdeppen en licht bestrooien met meel.

In bakpan ruim olijfolie verwarmen en de aubergines bakken totdat ze mooi lichtbruin gekleurd zijn.

Een ovenschaal invetten. De eerste laag aubergines erin leggen. 4 el. passato di pomodori eroverheen sprenkelen. bestrooien met 1 tl. basilicum, mozzarella en parmezaanse kaas. Een laagje aubergines eropleggen en alles nog eens herhalen. Opnieuw afdekken met aubergines.

ongeveer 20 minuutjes in de oven. Even wat laten afkoelen en als bijgerecht serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst