Recept
« Terug naar recepten
Auberginetaartje
PT90M
Auberginetaartje
Een heerlijk auberginetaartje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kookcursus bij 'de keuken'
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginetaartje te bereiden
De aubergines in dunne plakken (1/2 cm) snijden. Bestrooien met zout en in een vergiet een half uurtje het bittere vocht eruit laten trekken. Aubergines afspoelen, droogdeppen en licht bestrooien met meel.
In bakpan ruim olijfolie verwarmen en de aubergines bakken totdat ze mooi lichtbruin gekleurd zijn.
Een ovenschaal invetten. De eerste laag aubergines erin leggen. 4 el. passato di pomodori eroverheen sprenkelen. bestrooien met 1 tl. basilicum, mozzarella en parmezaanse kaas. Een laagje aubergines eropleggen en alles nog eens herhalen. Opnieuw afdekken met aubergines.
ongeveer 20 minuutjes in de oven. Even wat laten afkoelen en als bijgerecht serveren.
In bakpan ruim olijfolie verwarmen en de aubergines bakken totdat ze mooi lichtbruin gekleurd zijn.
Een ovenschaal invetten. De eerste laag aubergines erin leggen. 4 el. passato di pomodori eroverheen sprenkelen. bestrooien met 1 tl. basilicum, mozzarella en parmezaanse kaas. Een laagje aubergines eropleggen en alles nog eens herhalen. Opnieuw afdekken met aubergines.
ongeveer 20 minuutjes in de oven. Even wat laten afkoelen en als bijgerecht serveren.