KookJij

Auberginetorentjes

Een heerlijk auberginetorentjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Auberginetorentjes te bereiden

De aubergine in zijn geheel, met de schil, een half uur in de stoomoven op 96 graden of stomen in een stoompan. Even laten afkoelen en dan in dikke plakken snijden. Twee eetlepels olie verwarmen in een pan en de schijven aubergine bruin braden. Pas op: het kan snel aanbranden. Dan goed laten uitlekken op absorberend papier, de plakken schillen, en het vruchtvlees in stukjes hakken.
De tomaten ontvellen, eventueel de pitten verwijderen en in stukjes hakken
De basilicum fijnsnijden (4 mooie blaadjes overhouden). Alle ingrediënten goed vermengen, zout en peper toevoegen, verder laten koelen in de koelkast.
Twee torentjes maken en versieren met de achtergehouden basilicum

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst