Recept
« Terug naar recepten
Auberginetorentjes
PT45M
Auberginetorentjes
Een heerlijk auberginetorentjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginetorentjes te bereiden
De aubergine in zijn geheel, met de schil, een half uur in de stoomoven op 96 graden of stomen in een stoompan. Even laten afkoelen en dan in dikke plakken snijden. Twee eetlepels olie verwarmen in een pan en de schijven aubergine bruin braden. Pas op: het kan snel aanbranden. Dan goed laten uitlekken op absorberend papier, de plakken schillen, en het vruchtvlees in stukjes hakken.
De tomaten ontvellen, eventueel de pitten verwijderen en in stukjes hakken
De basilicum fijnsnijden (4 mooie blaadjes overhouden). Alle ingrediënten goed vermengen, zout en peper toevoegen, verder laten koelen in de koelkast.
Twee torentjes maken en versieren met de achtergehouden basilicum
De tomaten ontvellen, eventueel de pitten verwijderen en in stukjes hakken
De basilicum fijnsnijden (4 mooie blaadjes overhouden). Alle ingrediënten goed vermengen, zout en peper toevoegen, verder laten koelen in de koelkast.
Twee torentjes maken en versieren met de achtergehouden basilicum