KookJij

Augurken Inmaken

Augurken is familie van de komkommer, meloen, pompoen en courgette. Het is de Kirby komkommer of Liberty komkommer. Ze zijn er in vele maten. Van de grote worden zure bommen gemaakt, van de kleine de cornichons. Er zijn vele manieren van inmaken. Hieronder is er eentje.
Recept van:
Bereidingstijd: 790 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Augurken Inmaken te bereiden

  1. Los in een grote kom het zout op in de 1500 cc water en laat daarin gedurende 12 uur de komkommertjes pekelen op  een koele plaats (koelkast zo mogelijk).
  2. In een andere grote roestvrijstalen pan (geen aluminium bv, omdat het zuur dat metaal aantast) de azijn koken met de suiker.
  3. Zodra de suiker is opgelost, de uien er bij doen, knoflook, mosterdzaad, geelwortelpoeder, lomboks, peper, selderij en gedroogde dille.
  4. Giet de komkommertjes af en doe die ook in de pan en breng het geheel net aan de kook en breng dat dan over in uitgekookte weckpotten. (vullen tot een cm onder de bovenste rand)
  5. Sluit de potten en zet ze een 1/2 uur ondersteboven en berg ze daarna donker en koel weg. Wacht een aantal weken met consumeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst