Recept
« Terug naar recepten
Avocado met Krab
PT30M
Avocado met Krab
Een heerlijk avocado met krab recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ccr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Avocado met Krab te bereiden
Snij de avocado's in de lengte doormidden. Haal er de pit uit. Haal er de halve dikte van het vlees uit en snij dit in fijne kleine blokjes. Meng deze met het krabvlees. Besprenkel dit mengsel met citroensap. Meng er de helft van de mayonaise door. Doe dit voorzichtig in verband met het tere avocado vlees. Meng wat cayennepeper door de rest van de mayonaise. Vul de avocadohelften met het mengsel van krabvlees en avocado. Spuit er met een spuitzak met kleine gekartelde spuit de rest van de mayonaise decoratief over heen. Strooi er nog wat paprikapoeder over.
Mayonaise:
Meng de dooiers met de mosterd in een kom. Giet er, in het begin heel voorzichtig, olie bij, onder voortdurend roeren. Wanneer de dooiers zijn opgenomen en de saus bindt, kan men iets sneller olie bijgeven. Wanneer de saus te dik wordt slappen we ze af met citroensap en azijn. Wanneer alle olie op is, voegen we nog citroensap of azijn toe tot de oliesmaak verdwenen is. Breng de mayonaise, die een stevige dikke massa moet vormen op smaak met zout, peper en worcestersaus.
Serveren:
Serveer koel.
Maak het niet te lang van tevoren, anders wordt het avocadovlees zwart.
Leg wat waterkers om de avocado.
Mayonaise:
Meng de dooiers met de mosterd in een kom. Giet er, in het begin heel voorzichtig, olie bij, onder voortdurend roeren. Wanneer de dooiers zijn opgenomen en de saus bindt, kan men iets sneller olie bijgeven. Wanneer de saus te dik wordt slappen we ze af met citroensap en azijn. Wanneer alle olie op is, voegen we nog citroensap of azijn toe tot de oliesmaak verdwenen is. Breng de mayonaise, die een stevige dikke massa moet vormen op smaak met zout, peper en worcestersaus.
Serveren:
Serveer koel.
Maak het niet te lang van tevoren, anders wordt het avocadovlees zwart.
Leg wat waterkers om de avocado.
hseys zegt: