Recept
« Terug naar recepten
Avocado-Sinaasappel-Wortel Salade
PT90M
Avocado-Sinaasappel-Wortel Salade
Een heerlijk avocado-sinaasappel-wortel salade recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Avocado-Sinaasappel-Wortel Salade te bereiden
1).Doe de knoflookpasta in een grote kom met 4 eetlepels olie, de koriander, de komijn en de sambal. Maak hiervan een homogene dressing.
2).Doe worteltjes er in en werk om zodat alle wortels goed zijn bedekt met de dressing. Strooi hierop nog eens wat grof zout en schud weer om.
3).De wortels met de dressing worden voorts in één laag gelegd op een bakblik. Er gaan nog wat lepels gewoon water op het bakblik-> 1 eetlepel op elke hoek voorzichtig "neergelaten" (de dressing mag niet van de wortels gespoeld worden.
4).Het bakblik wordt dan goed ingepakt in alu-folie
5).Dit geheel gaat in de oven voor 30 minuten, waarna het bakblik wordt uitgepakt en nog eens 30 minuten verder wordt afgebakken, totdat de wortels bruin en zacht zijn geworden, maar nog net niet uit elkaar vallen.
6).Terwijl de wortels bezig zijn gaar te worden kan avocado worden gemixed met de partjes sinaasappel en het sinaasappel sap.
7).De worteltjes worden dan door het avocado-sinaasappel mengsel gewerkt zodra ze enigszins zijn afgekoeld. Uiteraard wordt alle dressing meegenomen.
2).Doe worteltjes er in en werk om zodat alle wortels goed zijn bedekt met de dressing. Strooi hierop nog eens wat grof zout en schud weer om.
3).De wortels met de dressing worden voorts in één laag gelegd op een bakblik. Er gaan nog wat lepels gewoon water op het bakblik-> 1 eetlepel op elke hoek voorzichtig "neergelaten" (de dressing mag niet van de wortels gespoeld worden.
4).Het bakblik wordt dan goed ingepakt in alu-folie
5).Dit geheel gaat in de oven voor 30 minuten, waarna het bakblik wordt uitgepakt en nog eens 30 minuten verder wordt afgebakken, totdat de wortels bruin en zacht zijn geworden, maar nog net niet uit elkaar vallen.
6).Terwijl de wortels bezig zijn gaar te worden kan avocado worden gemixed met de partjes sinaasappel en het sinaasappel sap.
7).De worteltjes worden dan door het avocado-sinaasappel mengsel gewerkt zodra ze enigszins zijn afgekoeld. Uiteraard wordt alle dressing meegenomen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de avocado-sinaasappel-wortel mix over de bordjes en bestrooi met de korianderblaadjes.