Recept
« Terug naar recepten
Avocadosalade met walnoot
PT20M
Avocadosalade met walnoot
Een heerlijk fris voor- of bijgerecht.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Avocadosalade met walnoot te bereiden
Roer voor de vinaigrette de mosterd met de azijn glad en voeg al roerend beide soorten olie toe; breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Halveer de avocado's en verwijder de pitten. Trek de schil van de halve avocado's en snijd het vruchtvlees in schijfjes; besprenkel ze direct met citroensap. Snijd de tomaten overlangs doormidden en snijd de helften in dunne plakken. Verdeel de roquettesla over vier borden en leg de tomaten en avocado's dakpansgewijs op de sla. Strooi er de stukjes walnoot over en sprenkel de vinaigrette erover.