Een heel erg snel (10 min), gemakkelijk en overheerlijk voorgerecht. Ik heb dit voorgerecht al een aantal keren gemaakt en altijd met veel succes. Je kunt de gerookte zalm ook vervangen door gravad-lax. Echt een top-recept.
Heerlijk met geroosterde boterhammetjes en gezouten boter
Recept
« Terug naar recepten
Avocadotaartje met gerookte zalm
PT10M
Avocadotaartje met gerookte zalm
Heel eenvoudig, maar erg lekker voorgerecht. Ik heb dit voorgerecht opgemaakt in een ring, maar je kunt dit ook gewoon in een glaasje serveren. Avocado in kleine blokjes met daaromheen de gerookte zalm.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboek: De nieuwe kijk op koken.(AH)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Avocadotaartje met gerookte zalm te bereiden
- Halveer en schil de avocados en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Schep er direct het citroensap of limoensap door. Breng de avocado op smaak met peper, zout en dille.
- Zet de ringvorm in het midden van het bord. Schep hier 1/4 deel van de avocadoblokjes in.
- Druk het mengsel iets aan. Doe dit nog driemaal.
- Snij vier repen van de gerookte zalm en leg dit om het taartje heen.
- Vouw de rest van de zalm eventueel tot roosjes en snij de tomaatjes in vieren. Garneer hiermee het taartje.