Opdienen met pitah-brood of naan-brood of bij vlees- of vis-gerechten geven.
Voor de pittigheid bv harissa er bij geven of sambal
Recept
« Terug naar recepten
Baba Ghanoush of Moutaball
PT100M
Baba Ghanoush of Moutaball
Een heerlijk baba ghanoush of moutaball recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baba Ghanoush of Moutaball te bereiden
*Leg de ingeprikte aubergines op het rooster midden in de oven met een lekbakje eronder en laat ze gedurende 1 uur in de schil garen
*In een klein pannetje de uien en knoflook aanbakken tot ze net niet bruin zijn en houd dat even apart
*Zet de tahin,het uien-knoflook mengsel,de citroen sap, de kruiden en de yoghurt klaar
*Na 1 uur de aubergines uit de oven halen en de pulp uit de schillen scheppen in een zeef
*Laat de aubergine pulp gedurende 1/2 uur uitlekken
*Vervolgens alles in de blender om een mooie pasta te draaien
*Met zout en peper op smaak brengen en koud wegzetten
*Bestrooien met peterselie en evt.besprenkelen met wat extra olijf olie en za'tar (kruidenmengsel met o.a. komijn,koriander,dragon en sumac)
*In een klein pannetje de uien en knoflook aanbakken tot ze net niet bruin zijn en houd dat even apart
*Zet de tahin,het uien-knoflook mengsel,de citroen sap, de kruiden en de yoghurt klaar
*Na 1 uur de aubergines uit de oven halen en de pulp uit de schillen scheppen in een zeef
*Laat de aubergine pulp gedurende 1/2 uur uitlekken
*Vervolgens alles in de blender om een mooie pasta te draaien
*Met zout en peper op smaak brengen en koud wegzetten
*Bestrooien met peterselie en evt.besprenkelen met wat extra olijf olie en za'tar (kruidenmengsel met o.a. komijn,koriander,dragon en sumac)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
grietje56 zegt:
op deze site heb ik het gevonden.
Mocht dit niet juist zijn hoor ik het graag!
Verder lijkt me het recept super lekker!!
Bedankt Jan;)
deuxchapeaux zegt:
Jan A:)