KookJij

Baba Ghanoush of Moutaball

Een heerlijk baba ghanoush of moutaball recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Baba Ghanoush of Moutaball te bereiden

*Leg de ingeprikte aubergines op het rooster midden in de oven met een lekbakje eronder en laat ze gedurende 1 uur in de schil garen
*In een klein pannetje de uien en knoflook aanbakken tot ze net niet bruin zijn en houd dat even apart
*Zet de tahin,het uien-knoflook mengsel,de citroen sap, de kruiden en de yoghurt klaar
*Na 1 uur de aubergines uit de oven halen en de pulp uit de schillen scheppen in een zeef
*Laat de aubergine pulp gedurende 1/2 uur uitlekken
*Vervolgens alles in de blender om een mooie pasta te draaien
*Met zout en peper op smaak brengen en koud wegzetten
*Bestrooien met peterselie en evt.besprenkelen met wat extra olijf olie en za'tar (kruidenmengsel met o.a. komijn,koriander,dragon en sumac)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen met pitah-brood of naan-brood of bij vlees- of vis-gerechten geven.
Voor de pittigheid bv harissa er bij geven of sambal

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Grietje56,Tahin is gewoon een soort sesamzaadpasta.Deze kun je heel erg opleuken met van alles,je kunt hem ook zo eenvoudig mogelijk laten.Eet smakelijk
Jan A:)
grietje56

grietje56 zegt:
Ik wist niet wat Tahin was en heb het opgezocht op internet: http://www.hoedoe.nl/eten-drinken/wereldkeuken/hoe-maak-ik-tahin-volgens-afrikaans-recept

op deze site heb ik het gevonden.
Mocht dit niet juist zijn hoor ik het graag!

Verder lijkt me het recept super lekker!!

Bedankt Jan;)