Recept
« Terug naar recepten
Babi Ketjap uit Bali
PT90M
Babi Ketjap uit Bali
Eén van de vele recepten van varkensvlees dat gesmoord wordt in een gekruide ketjap saus.
Wat is er nu zo typisch "Bali" aan dit recept? Aangezien de Balinezen voor het grootste deel Hindoestaans zijn is het nuttigen van varkensvlees geen probleem. Verder is het pittig en bevatten de recepten minder zoetstoffen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi Ketjap uit Bali te bereiden
- Doe alle ingredienten voor de bumbu in de keukenmachine en draai daarvan een homogene pasta. Als U tijd genoeg heeft mag U dat ook doen in de vijzel met stamper.
- Verhit in de gietijzeren pan de pindaolie en de sesam olie.
- Fruit daarin aan, al roerend, de bumbu tot de geuren los komen.
- Dan de 5 kruiden poeder er bij en even 10 tellen roeren.
- Dan het vlees er bij en dat al roerend aan alle kanten laten kleuren.
- De arak gaat er bij en de kippenbouillon. Laat dit aan de kook komen. Laat 10 minuten sudderen.
- De ketjap gaat er bij en de gula Djawa.
- Laat met deksel op de pan nog eens 15 minuten koken op een laag vuurtje.
- Haal nu het deksel er af en laat de inhoud net zo lang sudderen, tot het vloeibare gedeelte lobbiger is geworden. Dat zal meestal zo'n 20 -30 minuten in beslag nemen.
- Geef er rijst bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij thee, koud bier of een stevige jonge rode wijn.