Recept
« Terug naar recepten
Babi Ketjap
PT30M
Babi Ketjap
Een heerlijk babi ketjap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce van Halen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi Ketjap te bereiden
1. Snijd het vlees in kleine blokjes van ca. 4 x 4 cm.
2. Marineer de stukjes vlees met bovengenoemde kruiden en ketjap.
3. Laat dit ongeveer 10 minuten intrekken.
4. Zet de pan met het gemarineerde vlees ongeveer 5 tot 10 minuten op een zacht vuurtje.
5. Voeg het water toe en roer goed door.
6. Laat het vlees lekker gaar sudderen.
7. Als het water wat verdampt is en de babi ketjap er lekker smeuïg uitziet kan het opgediend worden.
2. Marineer de stukjes vlees met bovengenoemde kruiden en ketjap.
3. Laat dit ongeveer 10 minuten intrekken.
4. Zet de pan met het gemarineerde vlees ongeveer 5 tot 10 minuten op een zacht vuurtje.
5. Voeg het water toe en roer goed door.
6. Laat het vlees lekker gaar sudderen.
7. Als het water wat verdampt is en de babi ketjap er lekker smeuïg uitziet kan het opgediend worden.