KookJij

Babi Panggang

Een van de vele recepten van "geroosterd varkensvlees".Het is een verzamelnaam voor gemarineerd varkensvlees in Indonesie en Maleisie,dat boven een vuur wordt geroosterd en wordt opgediend met een kruidige saus.Het Chinese recept dat er het meest op lijkt is Char Siew
Recept van:
Bereidingstijd: 840 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi Panggang te bereiden

VLEES :
"""""""""""
*Maak een ruitjespatroon in het zwoerd,maar snijd net niet
helemaal door het zwoerd heen.
*Smeer het zwoerd goed in met de oude genever (of arak als dat makkelijker is)
*Maak een bumbu (kruidenpasta) in de tjobek of keukenmachine en smeer daarmee stevig de vleeszijde van het buikspek in.Leg het stuk vlees in een platte schotel weg voor 12 uur in de koeling.
*Zet de oven aan op 220 graden Celsius en zet het buikspek zo hoog mogelijk op een rooster in de oven en laat daar 30 minuten grillen.(zwoerd boven)
*Zet de oven op 180 graden en het rooster in het midden en
laat het vlees nu met het zwoerd onder nog eens 45 minuten nagaren.
*Zet oven uit en laat oven open en laat buikspek daar minimaal 10 minuten rusten.
#***
ZURE SAUS :
"""""""""""""""""""
*Maak een bumbu in de tjobek of keukenmachine van de
uien,knoflook,citroensap,sambal,djahé,ketumbar,ketjap,
taotjo,gulah Djawa en fruit deze kruidenpasta minimaal 3 minuten aan in de rijstolie.Voeg dan de tomatenconcentraat toe en 1 blikje water.
Gebruik maizena om het dik te maken.Maar dat zal hier niet
zo nodig zijn.
N.B.:Per liter saus is ± 30 gram maizena nodig.Maizena hoeft ook niet "gaar" gekookt te worden!

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
*Serveer de babi panggang (met 2 "g" 's a.u.b.!) met witte rijst,de zure saus en uitgelekte acar tjampur

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

J. Ripassa

J. Ripassa zegt:
Het enige authentieke recept dat ik op internet heb kunnen vinden! Bedankt!
esther_2305

esther_2305 zegt:
Ik vind roosteren persoonlijk nogal een gedoe. Wokken is snel en gemakkelijk.
Maar roosteren kan natuurlijk ook!:?
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Als dit een geroosterd varkensvleesgerecht is waarom wok je het dan, geeft een totaal andere smaak?
Nicolette

Nicolette zegt:
Oke, weer wat geleerd!;)Maar ik ga toch voor Char Siu, hoor, dat klinkt veel leuker en aparter.
groetjes, Nicolette:)
Esther

Esther zegt:
Fijn dat je het een lekker recept vindt. Char Siu betekent babi panggang. Ik dacht dat spreekt voor iedereen meer tot de verbeelding dan Char Siu ;)
Nicolette

Nicolette zegt:
Hoi, lekker recept! Je hebt alleen de verkeerde titel er boven staan.
groetjes, Nicolette.:)
smokey

smokey zegt:
Prima recept alleen gebruik ik liever in plaats van buikspek varkensfile met een rand vet er aan. ;)
joop van rij

joop van rij zegt:
Jan geen bumbu uit een potje maar zelf gemaakt bedankt