OPDIENEN:
*Serveer de babi panggang (met 2 "g" 's a.u.b.!) met witte rijst,de zure saus en uitgelekte acar tjampur
Recept
« Terug naar recepten
Babi Panggang
PT840M
Babi Panggang
Een van de vele recepten van "geroosterd varkensvlees".Het is een verzamelnaam voor gemarineerd varkensvlees in Indonesie en Maleisie,dat boven een vuur wordt geroosterd en wordt opgediend met een kruidige saus.Het Chinese recept dat er het meest op lijkt is Char Siew
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
840 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi Panggang te bereiden
VLEES :
"""""""""""
*Maak een ruitjespatroon in het zwoerd,maar snijd net niet
helemaal door het zwoerd heen.
*Smeer het zwoerd goed in met de oude genever (of arak als dat makkelijker is)
*Maak een bumbu (kruidenpasta) in de tjobek of keukenmachine en smeer daarmee stevig de vleeszijde van het buikspek in.Leg het stuk vlees in een platte schotel weg voor 12 uur in de koeling.
*Zet de oven aan op 220 graden Celsius en zet het buikspek zo hoog mogelijk op een rooster in de oven en laat daar 30 minuten grillen.(zwoerd boven)
*Zet de oven op 180 graden en het rooster in het midden en
laat het vlees nu met het zwoerd onder nog eens 45 minuten nagaren.
*Zet oven uit en laat oven open en laat buikspek daar minimaal 10 minuten rusten.
#***
ZURE SAUS :
"""""""""""""""""""
*Maak een bumbu in de tjobek of keukenmachine van de
uien,knoflook,citroensap,sambal,djahé,ketumbar,ketjap,
taotjo,gulah Djawa en fruit deze kruidenpasta minimaal 3 minuten aan in de rijstolie.Voeg dan de tomatenconcentraat toe en 1 blikje water.
Gebruik maizena om het dik te maken.Maar dat zal hier niet
zo nodig zijn.
N.B.:Per liter saus is ± 30 gram maizena nodig.Maizena hoeft ook niet "gaar" gekookt te worden!
"""""""""""
*Maak een ruitjespatroon in het zwoerd,maar snijd net niet
helemaal door het zwoerd heen.
*Smeer het zwoerd goed in met de oude genever (of arak als dat makkelijker is)
*Maak een bumbu (kruidenpasta) in de tjobek of keukenmachine en smeer daarmee stevig de vleeszijde van het buikspek in.Leg het stuk vlees in een platte schotel weg voor 12 uur in de koeling.
*Zet de oven aan op 220 graden Celsius en zet het buikspek zo hoog mogelijk op een rooster in de oven en laat daar 30 minuten grillen.(zwoerd boven)
*Zet de oven op 180 graden en het rooster in het midden en
laat het vlees nu met het zwoerd onder nog eens 45 minuten nagaren.
*Zet oven uit en laat oven open en laat buikspek daar minimaal 10 minuten rusten.
#***
ZURE SAUS :
"""""""""""""""""""
*Maak een bumbu in de tjobek of keukenmachine van de
uien,knoflook,citroensap,sambal,djahé,ketumbar,ketjap,
taotjo,gulah Djawa en fruit deze kruidenpasta minimaal 3 minuten aan in de rijstolie.Voeg dan de tomatenconcentraat toe en 1 blikje water.
Gebruik maizena om het dik te maken.Maar dat zal hier niet
zo nodig zijn.
N.B.:Per liter saus is ± 30 gram maizena nodig.Maizena hoeft ook niet "gaar" gekookt te worden!
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
esther_2305 zegt:
Maar roosteren kan natuurlijk ook!:?
Doriet Janssen zegt:
Nicolette zegt:
groetjes, Nicolette:)
Esther zegt:
Nicolette zegt:
groetjes, Nicolette.:)
smokey zegt:
J. Ripassa zegt: