Recept
« Terug naar recepten
Babi taotjo
PT30M
Babi taotjo
Een heerlijk babi taotjo recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Internet - M. Kwak 060112
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi taotjo te bereiden
Snipper de ui en snij de prei in dunne ringen.
Snijd het vlees aan reepjes en bak ze in de boter bruin.
Op het laatst ui even laten meebakken.
Hak de kruiden fijn en bak deze apart ongeveer 2 minuten in wat olie.
Voeg ze aan het vlees toe en nog paar minuten meebakken.
Vervolgens de prei, taotjo, ketjap, water bij het vlees/kruidenmengsel en langzaam onder af en toe roeren gaar laten sudderen.
Als de saus te dik wordt, af en toe wat water toevoegen.
Heerlijk als hoofdgerecht met witte rijst en een salade, of als onderdeel van een rijsttafel.
Snijd het vlees aan reepjes en bak ze in de boter bruin.
Op het laatst ui even laten meebakken.
Hak de kruiden fijn en bak deze apart ongeveer 2 minuten in wat olie.
Voeg ze aan het vlees toe en nog paar minuten meebakken.
Vervolgens de prei, taotjo, ketjap, water bij het vlees/kruidenmengsel en langzaam onder af en toe roeren gaar laten sudderen.
Als de saus te dik wordt, af en toe wat water toevoegen.
Heerlijk als hoofdgerecht met witte rijst en een salade, of als onderdeel van een rijsttafel.