Deze beroemde kabeljauwschotel komt uit Porto en
is genoemd naar zijn `"schepper "restauranthouder Gomes de Sa.
Recept
« Terug naar recepten
Bacalhau á Gomes de Sa
PT30M
Bacalhau á Gomes de Sa
Een heerlijk bacalhau á gomes de sa recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke de Ridder
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bacalhau á Gomes de Sa te bereiden
Bereiding:
Kook de kabeljauw in ruim water gedurende 15
minuten. Laat hem uitlekken en afkoelen en
verwijder daarna graatjes en velletjes. Snijd de vis in stukjes.
Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en laat ze
afkoelen. Schil ze en snijd ze in dunne plakken.
Verhit de olie en fruit de ui. Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de aardappelschijven, de uiringen en de vis
in laagjes in een ingevette ovenschaal. Strooi
over elke laag wat olijven, peterselie en peper
en eindig met een laag uiringen. Bak de schotel in 35-40 minuten goudbruin.
Leg de eieren op het gerecht en garneer het
geheel met peterselie en zwarte olijven. Serveer
het gerecht met de citroenschijfjes.
Kook de kabeljauw in ruim water gedurende 15
minuten. Laat hem uitlekken en afkoelen en
verwijder daarna graatjes en velletjes. Snijd de vis in stukjes.
Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en laat ze
afkoelen. Schil ze en snijd ze in dunne plakken.
Verhit de olie en fruit de ui. Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de aardappelschijven, de uiringen en de vis
in laagjes in een ingevette ovenschaal. Strooi
over elke laag wat olijven, peterselie en peper
en eindig met een laag uiringen. Bak de schotel in 35-40 minuten goudbruin.
Leg de eieren op het gerecht en garneer het
geheel met peterselie en zwarte olijven. Serveer
het gerecht met de citroenschijfjes.
Mijn kookverhaal (Joke de Ridder)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
joke zegt:
Filomena zegt:
Heb je ook al geprobeerd Bacalhau a Braz?
Die vind ik nog lekkerder of Bacalhau com Natas?
gr
Filo
crot zegt: