Recept
« Terug naar recepten
Baeckeoffe (traditionele Elzasser stoofpot)
PT210M
Baeckeoffe (traditionele Elzasser stoofpot)
Een heerlijk baeckeoffe (traditionele elzasser stoofpot) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Alsace
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baeckeoffe (traditionele Elzasser stoofpot) te bereiden
- Maak een marinade van de wijn, prei, wat uien, gesneden wortel, bouquet garni, en specerijen.
-Snijd het vlees, meng met de marinade en marineer 24 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Schil en snijd de aardappelen, bedek hiermee de bodem van een kom, strooi zout en peper erover.
- Hak de overgebleven ui, maak hiermee een laag bovenop de aardappelen en breng op smaak met zout en peper.
- Haal het vlees uit de marinade en leg het op de uien en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de groente en kruiden uit het marinadevocht.
- Overgiet de drie lagen (aardappel, ui, vlees) met het marinadevocht, de resterende witte wijn en een beetje water tot de pot half onder staat.
- Voeg de kruiden uit de marinade toe en breng op smaak (zout en peper).
- Maak een pasta van bloem en water en gebruik deze om de gleuf tussen de deksel en de pot te dichten.
- Bak ten minste drie uur in de oven (de Baeckeoffe wordt met een langere baktijd alleen maar beter).
-Snijd het vlees, meng met de marinade en marineer 24 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Schil en snijd de aardappelen, bedek hiermee de bodem van een kom, strooi zout en peper erover.
- Hak de overgebleven ui, maak hiermee een laag bovenop de aardappelen en breng op smaak met zout en peper.
- Haal het vlees uit de marinade en leg het op de uien en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de groente en kruiden uit het marinadevocht.
- Overgiet de drie lagen (aardappel, ui, vlees) met het marinadevocht, de resterende witte wijn en een beetje water tot de pot half onder staat.
- Voeg de kruiden uit de marinade toe en breng op smaak (zout en peper).
- Maak een pasta van bloem en water en gebruik deze om de gleuf tussen de deksel en de pot te dichten.
- Bak ten minste drie uur in de oven (de Baeckeoffe wordt met een langere baktijd alleen maar beter).