Recept
« Terug naar recepten
Balinese Kip
PT45M
Balinese Kip
Een heerlijk balinese kip recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rene Schepers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
960 kCal energie
71 Gram eiwit
67 Gram vet
18 Gram koolhydraten
71 Gram eiwit
67 Gram vet
18 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Smulweb, recept moetie-inge
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balinese Kip te bereiden
Was de kipdelen en dep ze droog. Bestrooi ze met wat zout.
Pel de uien en snijd ze grof.
Pel de knoflook.
Schil de gemberwortel en rasp de gember fijn.
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn.
Schil 1 sinaasappel dik en snijd de parten tussen de vliezen uit. Pers de andere sinaasappel uit.
Verhit de olie in een wok en bak de kipdelen aan beide kanten op een matig vuur aan.
haal de kip uit de wok.
Roerbak de ui, gember en de pepers in het achtergebleven bakvet en pers de knoflook erboven uit. Roerbak ca. 3 minuten.
Voeg de suiker, sinaasappelsap en de kokosmelk toe.
Doe de kip terug bij de saus in de wok en laat de kip afedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
Voeg net voor het serveren de partjes sinaasappel toe.
Pel de uien en snijd ze grof.
Pel de knoflook.
Schil de gemberwortel en rasp de gember fijn.
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn.
Schil 1 sinaasappel dik en snijd de parten tussen de vliezen uit. Pers de andere sinaasappel uit.
Verhit de olie in een wok en bak de kipdelen aan beide kanten op een matig vuur aan.
haal de kip uit de wok.
Roerbak de ui, gember en de pepers in het achtergebleven bakvet en pers de knoflook erboven uit. Roerbak ca. 3 minuten.
Voeg de suiker, sinaasappelsap en de kokosmelk toe.
Doe de kip terug bij de saus in de wok en laat de kip afedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
Voeg net voor het serveren de partjes sinaasappel toe.