Recept
« Terug naar recepten
Balletjes in tomatensaus
PT45M
Balletjes in tomatensaus
Een heerlijk balletjes in tomatensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balletjes in tomatensaus te bereiden
Meng het rundgehakt en het varkensgehakt. Voeg de eierdooiers, het paneermeel, de nootmuskaat, zout en peper toe. Verdeel de massa in hompjes ter grootte van een ei, rol er platte balletjes van en wentel deze even door de bloem.
Doe wat boter in een pan en laat de balletjes snel aan alle kanten bruin worden. Haal de balletjes uit de pan en bak in dezelfde pan de gesneden champignons.
Giet in dezelfde pan de kippenbouillon en laat de bouillon op hoog vuur met de tomatenpuree inkoken. Werk de saus af met de koude boter of dik de saus met aardappelzetmeel.
Giet de kokende vloeistof over de balletjes en leg hier en daar wat vlokjes boter. Laat alles 20 minuten in een hete voorverwarmde oven van 180 °C gaar worden.
Serveer met gekookte aardappelen of met macaroni.