Recept
« Terug naar recepten
Balletjes met krieken
PT30M
Balletjes met krieken
In sommige delen van Vlaanderen zijn ballekes of frikadellen met krieken een echte klassieker.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balletjes met krieken te bereiden
- Breng een pot water met een snuif zout aan de kook.
Meng het gehakt met het ei.
Strooi er het paneermeel bij en meng.
Rol balletjes van zo'n 4 centimeter diameter.
Gaar de gehaktballen in het kokende water, in 5 à 7 minuten.
Schep ze uit de pot en laat ze goed uitlekken op een schone doek, anders zullen ze straks spatten in de pan.
Smelt een klontje boter in een ruime braadpan. Bak de balletjes in verschillende keren goudbruin. Ze moeten aan alle kanten mooi kleuren.
Breng de krieken met hun sap rustig aan de kook.
Los de maizena op in een beetje water.
Roer het mengsel door de hete krieken, tot de saus wat bindt.
Overdrijf niet met het zetmeel, anders krijg je een te stroperige saus.
Leg de gehaktballen in de saus en laat ze nog even opwarmen. Of geef er de krieken apart bij; ieder zijn smaak.
Serveer de balletjes met bruin brood en verse boter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Elens zegt:
Anna Koudys zegt:
Ook dit recept klinkt weer top!
Hilde Dumont zegt:
https://www.kookjij.nl/recepten/antwarpse-kost-op-mijn-manier