Recept
« Terug naar recepten
Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaas
PT45M
Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaas
Balletjes rollen gaat gemakkelijk wanneer je eerst je handen nat maakt met koud water, ze schudt, maar niet afdroogt en dit enkele keren herhaalt tijdens het rollen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaas te bereiden
- Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit.
- Doe het gehakt in een grote kom.
- Voeg de zeer fijngesnipperde ui toe, de pijnboompitten, de kaas, de fijngeraspte citroenschil, het fijngehakte basilicum, het ei, peper en zout.
- Kneed alles goed, voeg paneermeel toe en kneed nog.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rol balletjes ter grootte van een dikke noot en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
- Bak ze 15 min. in de oven.
- Giet, ondertussen, de olie in een stoofpot.
- Voeg de passata en de wijn toe.
- Breng aan de kook en laat sudderen op zacht vuur.
- Doe de balletjes in deze saus en stoof nog 15 min. extra.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer warm met deegwaren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
En een bussel= een bosje (handvol)
Erwin Elens zegt: