Recept
« Terug naar recepten
Balletjessaus
PT45M
Balletjessaus
Een heerlijk balletjessaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balletjessaus te bereiden
-Het gehakt kruiden met peper en zout.
-Balletjes draaien ter grootte van een grote knikker.
-Balletjes bruinbakken.
-Uien en paprika erbij doen en even laten meebakken tot ze zacht zijn.
-Champignons erbij doen en even meebakken.
-dan alle overige ingrediënten erbij doen en goed omroeren.
-Vuur zacht zetten en een half uurtje laten trekken, af en toe goed doorroeren.
-Even proeven of er nog kruiden bij moeten.
-Balletjes draaien ter grootte van een grote knikker.
-Balletjes bruinbakken.
-Uien en paprika erbij doen en even laten meebakken tot ze zacht zijn.
-Champignons erbij doen en even meebakken.
-dan alle overige ingrediënten erbij doen en goed omroeren.
-Vuur zacht zetten en een half uurtje laten trekken, af en toe goed doorroeren.
-Even proeven of er nog kruiden bij moeten.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Ik maak dit zelf vaak met verjaardagen als er meer mensen komen en ik iets te eten wil maken voor de feestgangers!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
apu zegt:
truitje zegt:
apu zegt: