KookJij

Banaan met boerenkwark

Een heerlijk banaan met boerenkwark recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: saison
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Banaan met boerenkwark te bereiden

Klop de boter en 10 g rietsuiker schuimig.
Spatel er voorzichtig de eierdooier door.
Spatel er vervolgens de kwark en de room (op yoghurtdikte) door.
Klop het eiwit en 15 g rietsuiker tot 'sneeuw' en spatel dit er eveneens doorheen.
Doe een laagje van het mengsel in de vormen en leg daarop dun gesneden banaan.
Herhaal dit telkens om en om totdat de vorm gevuld is.
Neem als laatste laagje altijd het kwarkmengsel.
Bak gedurende 14 minuten af in de oven van 160°C.
Serveer op een dun laagje crème brulée met pistache

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jogry

jogry zegt:
Lijkt me erg lekker