Recept
« Terug naar recepten
Banaan stertaart
PT30M
Banaan stertaart
Een heerlijk banaan stertaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorms
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banaan stertaart te bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi deze licht met bloem. Bestrooi een werkvlak en de deegroller met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het bladerdeeg uit, zodat het in de bakvorm past. Leg het deeg in de vorm en snij de overhangende randen eraf. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Laat het deeg ca. 15 minuten in de koelkast rusten. Meng 75 gram suiker door de boter. Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen. Verdeel het amandelspijs met de citroenrasp over de deegbodem. Pel de bananen, halveer ze in de lengte en besprenkel ze met het citroensap. Leg de bananen als een ster in de vorm met spijs. Bestrijk de bananen met het suikermengsel. Bak de taart midden in de oven in ca. 25 minuten goudbruin. Zet de oven op de grillstand en zet de taart ca. 3 minuten net onder de grill. Laat de taart in de vorm iets afkoelen. Klop de slagroom met ca. 2 eetlepels suiker half stijf en serveer de bananentaart warm met de slagroom.
Janice zegt: