Recept
« Terug naar recepten
Bananenbeignets met kokosmelk
PT45M
Bananenbeignets met kokosmelk
Een heerlijk bananenbeignets met kokosmelk recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenbeignets met kokosmelk te bereiden
Boen de citroen schoon. Rasp de helft van de schil. Pers het sap uit.
Breng de kokosmelk aan de kook met de suiker, de boter en een snuifje zout. Neem van het vuur en roer er de bloem door, tot het deeg van de pan loskomt.
Voeg één na één de eieren toe. Roer telkens goed glad met een houten lepel.
Pel de bananen. Pureer ze met een vork, vermeng ze met het citroensap, de geraspte schil, een theelp. gemberpoeder en een snuifje kaneel. Roer de bananenpuree door het beslag.
Schep met een lepel hoopjes van het deeg in frituurvet van 170°C. (max. 5 tegelijk). Schep ze om met een schuimspaan, zodat ze aan alle kanten kleuren.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestooi ze met bloemsuiker.
Serveer ze goed heet.
Breng de kokosmelk aan de kook met de suiker, de boter en een snuifje zout. Neem van het vuur en roer er de bloem door, tot het deeg van de pan loskomt.
Voeg één na één de eieren toe. Roer telkens goed glad met een houten lepel.
Pel de bananen. Pureer ze met een vork, vermeng ze met het citroensap, de geraspte schil, een theelp. gemberpoeder en een snuifje kaneel. Roer de bananenpuree door het beslag.
Schep met een lepel hoopjes van het deeg in frituurvet van 170°C. (max. 5 tegelijk). Schep ze om met een schuimspaan, zodat ze aan alle kanten kleuren.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestooi ze met bloemsuiker.
Serveer ze goed heet.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Is heel lekker maar wel redelijk zwaar.