Recept
« Terug naar recepten
Bananenbrood
PT90M
Bananenbrood
Een heerlijk bananenbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Nigella Lawson - How to be an domestic woman
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenbrood te bereiden
Voorbereiden:
Breng de Sultana's en de rum of Bourbon in een pannetje aan de kook.
Zet het pannetje van het vuur, leg er een deksel op en laat het als het even kan een uur staan, of tot de sultana's bijna al het vocht hebben opgenomen.
Laat ze uitlekken.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 °C of gasovenstand 3 en begin aan de rest.
Werk met je handen of met behulp van een houten lepel bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda en ½ theelepel zout door elkaar in een middelgrote kom.
Klop in een grote kom de gesmolten boter en de suiker door elkaar. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de geprakte bananen.
Roer er met je houten lepel de walnoten, uitgelekte Sultana's en het vanille-extract door.
Roer er het bloemmengsel in drie porties door.
Roer steeds goed voor je de volgende portie bloem erbij doet.
Doe het beslag over in de cakevorm en zet hem 60 tot 75 minuten in het midden van de oven.
Als hij gaar is komt een tandenstoker of breinaald die je erin steekt er min of meer schoon uit.
Laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen en snijd het in dikke of dunne plakken, wat je wilt.
Breng de Sultana's en de rum of Bourbon in een pannetje aan de kook.
Zet het pannetje van het vuur, leg er een deksel op en laat het als het even kan een uur staan, of tot de sultana's bijna al het vocht hebben opgenomen.
Laat ze uitlekken.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 °C of gasovenstand 3 en begin aan de rest.
Werk met je handen of met behulp van een houten lepel bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda en ½ theelepel zout door elkaar in een middelgrote kom.
Klop in een grote kom de gesmolten boter en de suiker door elkaar. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de geprakte bananen.
Roer er met je houten lepel de walnoten, uitgelekte Sultana's en het vanille-extract door.
Roer er het bloemmengsel in drie porties door.
Roer steeds goed voor je de volgende portie bloem erbij doet.
Doe het beslag over in de cakevorm en zet hem 60 tot 75 minuten in het midden van de oven.
Als hij gaar is komt een tandenstoker of breinaald die je erin steekt er min of meer schoon uit.
Laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen en snijd het in dikke of dunne plakken, wat je wilt.
lekkerbekske zegt: