KookJij

Bananenchips met mangochutney

Een heerlijk bananenchips met mangochutney recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananenchips met mangochutney te bereiden

Snijd 3 harde bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. Verhit olie in een frituurpan tot 180 graden en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 3 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er wat fijn zeezout over. Serveer sweet mangochutney als dip bij de bananenchips.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marion

marion zegt:
Tropisch hapje.
Cheryl

Cheryl zegt:
die chippies zijn zooo verslavend! ik kan er geen genoeg van krijgen!:D
eline

eline zegt:
lekker hoor :p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Beste Maria, ik bedoel wat jullie kookbananen noemen. Groetjes Marijke
Maria uit Suriname

Maria uit Suriname zegt:
Beste Marijke,
In Suriname bedoelen wij met bananen eigenlijk kookbananen. Wat jullie bananen noemen (Chiquita of ander merk) worden hier bananen-bacoven genoemd.
Welke grbruik je voor dit gerecht en bedoel je met "harde bananen" onrijpe bananen?
Groetjes
Aline

Aline zegt:
Heb ik enkele dagen geleden gemaakt met iemand uit Bolivia. Was erg lekker en heel snel klaar eigenlijk. De bananen smaken naar niks als je ze zo eet (zijn bakbananen) maar gefrituurd zijn ze overheerlijk!
zorg en welzijn

zorg en welzijn zegt:
:) hopelijk smaaaakt het :p
zorg en welzijn

zorg en welzijn zegt:
wij gaan het proberen te maken op school:D