Recept
« Terug naar recepten
Bananenchips met mangochutney
PT20M
Bananenchips met mangochutney
Een heerlijk bananenchips met mangochutney recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenchips met mangochutney te bereiden
Snijd 3 harde bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. Verhit olie in een frituurpan tot 180 graden en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 3 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er wat fijn zeezout over. Serveer sweet mangochutney als dip bij de bananenchips.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Maria uit Suriname zegt:
In Suriname bedoelen wij met bananen eigenlijk kookbananen. Wat jullie bananen noemen (Chiquita of ander merk) worden hier bananen-bacoven genoemd.
Welke grbruik je voor dit gerecht en bedoel je met "harde bananen" onrijpe bananen?
Groetjes
marion zegt: