Recept
« Terug naar recepten
bananenroom taart met banketbakkersroom
PT25M
bananenroom taart met banketbakkersroom
dit is een lekker gerecht als desert
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe bananenroom taart met banketbakkersroom te bereiden
- Neem een kom doe er de bloem in min de bloem een kuiltje.
- Rondom de bloem doe het zout .
- Boter doe je in stukjes en leg je op de bloem .
- De suiker doe je in het kuiltje .
- In het lauwe water roer je de gist tot die opgelost is en voeg er een ei aan toe en roer dit goed om.
- Voeg dit mengsel toe in het kuiltje.
- Begin nu te kneden.
- Vanaf een iets steverige massa kneed je verder op het keukenblad die ingepoederd is met bloem tot het een mooi gekneed bolletje deeg is.
- Leg dan 15 minuten te rusten in plastic folie in de koelkast .
- Niet vergeten een bakplaat in te vetten en dan met bloem bestrooien .
- Haal je deeg uit de koelkast en rol mooi uit met een deegroller.
- Doe dit over de bakvorm.
- Druk goed aan en prik gaatjes in de bodem.
- Bak deze af op 180 graden 20 a 25 minuten ( in het oog houden )
- Deeg laten afkoelen en maak nu je banketbakkerrsroom volgens het recept op het pakje en doe dit in de deegvorm.
- Klop de room op en voeg dit ook toe in de deegvorm.
- Snij je bananen en leg ze in een waaiervorm.
- volg nu op het zakje hoe je taartina klaarmaakt en veeg dit op het einde over de bananen .
- Na 15 minuten is deze klaar om gegeten te worden.
- EET SMAKELIJK
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Dit recept is lekker als desert