Recept
« Terug naar recepten
Bananensoep uit de stoofpan met tomaten ,ui, melk
PT1M
Bananensoep uit de stoofpan met tomaten ,ui, melk
Een heerlijk bananensoep uit de stoofpan met tomaten ,ui, melk recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
320 kCal energie
15 Gram eiwit
4 Gram vet
56 Gram koolhydraten
15 Gram eiwit
4 Gram vet
56 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Sonja Bakker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananensoep uit de stoofpan met tomaten ,ui, melk te bereiden
Snijd de uien en de bananen in grove stukken en doe deze in een stoofpan. Giet vervolgens de gepelde tomaten erbij, laat het ongeveer 25 minuten stoven en blijf goed roeren. Laat vervolgens de melk heet worden, maar niet laten koken. Voeg de warme melk toe bij de groenten en de banaan. Nu de kippenbouillon in 1 liter water oplossen en bij de melk voegen. Daarna 2 theelepels currypoeder bijvoegen met peper en zout. Serveer met warme toast.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Ik zag dit in een SB boek staan en het zag er heerlijk uit en dat wilde ik wel eens proberen, de combinatie van tomaat en bananen. Erg apart.....
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
MRN zegt:
hns zegt:
Karin, ik heb bij bananen altijd de associatie met koude soep, het wordt waarschijnlijk te dik, maar ik vind de smaak er wel naar. grten dank Hans:)
Marlee zegt: