Recept
« Terug naar recepten
Bananentaart met limoen
PT40M
Bananentaart met limoen
Een heerlijk bananentaart met limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
FLair - W. Hoogteijling
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananentaart met limoen te bereiden
Borstel de limoenen schoon onder de koude kraan.
Haal met een dunschiller de schil van een van de limoenen, snijd die zo fijn mogelijk.
Pers de tweede limoen uit.
Snijd de bananen in plakjes.
Strooi de suiker en het kaneelpoeder erover en voeg het limoensap, rum en limoenschil toe.
Leg er een stuk plasticfolie over en laat alles intrekken.
Verwarm de oven voor op 210°C, gasovenstand 7.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap leeg.
Meng de inhoud met de bloem, suiker en zout.
Voeg de koude, in blokjes gesneden boter toe en kneed het deeg met je vingertoppen.
Giet het koude water erbij en vorm een bal van het deeg.
Plet die met je handpalm en druk het deeg uit tot een dunne ronde bodem op een met bloem bestrooid werkoppervlak.
Leg in een taartvorm, bedek met de bananen en verdeel het achtergebleven vocht en de kleine stukjes boter erover.
Zet de taart 40 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin is.
Lekker met boerenjongensijs.
Haal met een dunschiller de schil van een van de limoenen, snijd die zo fijn mogelijk.
Pers de tweede limoen uit.
Snijd de bananen in plakjes.
Strooi de suiker en het kaneelpoeder erover en voeg het limoensap, rum en limoenschil toe.
Leg er een stuk plasticfolie over en laat alles intrekken.
Verwarm de oven voor op 210°C, gasovenstand 7.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap leeg.
Meng de inhoud met de bloem, suiker en zout.
Voeg de koude, in blokjes gesneden boter toe en kneed het deeg met je vingertoppen.
Giet het koude water erbij en vorm een bal van het deeg.
Plet die met je handpalm en druk het deeg uit tot een dunne ronde bodem op een met bloem bestrooid werkoppervlak.
Leg in een taartvorm, bedek met de bananen en verdeel het achtergebleven vocht en de kleine stukjes boter erover.
Zet de taart 40 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin is.
Lekker met boerenjongensijs.
opa-henny zegt: