KookJij

Bananentaart met limoen

Een heerlijk bananentaart met limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: FLair - W. Hoogteijling
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananentaart met limoen te bereiden

Borstel de limoenen schoon onder de koude kraan.
Haal met een dunschiller de schil van een van de limoenen, snijd die zo fijn mogelijk.
Pers de tweede limoen uit.
Snijd de bananen in plakjes.
Strooi de suiker en het kaneelpoeder erover en voeg het limoensap, rum en limoenschil toe.
Leg er een stuk plasticfolie over en laat alles intrekken.
Verwarm de oven voor op 210°C, gasovenstand 7.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap leeg.
Meng de inhoud met de bloem, suiker en zout.
Voeg de koude, in blokjes gesneden boter toe en kneed het deeg met je vingertoppen.
Giet het koude water erbij en vorm een bal van het deeg.
Plet die met je handpalm en druk het deeg uit tot een dunne ronde bodem op een met bloem bestrooid werkoppervlak.
Leg in een taartvorm, bedek met de bananen en verdeel het achtergebleven vocht en de kleine stukjes boter erover.
Zet de taart 40 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin is.
Lekker met boerenjongensijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

opa-henny

opa-henny zegt:
Beste sascha, in je recept schrijf je dat er 3 dl (300 gram) water bij het deeg moet, ik denk zelf dat er 3 cl (30 gr) water bij moet om een spoel deeg te krijgen. ipv een vloeibaar deeg met 3 dl water (zoals pannenkoeken beslag). Zou je het recept opnieuw willen bekijken en eventueel aanpassen. Groetjes henny;)