Recept
« Terug naar recepten
Bananentaart
PT50M
Bananentaart
Een heerlijk bananentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananentaart te bereiden
Voorbereiden:
Doe de bloem, boter, suiker, zout en het ei in een kom en hak alles met behulp van 2 messen tot een kruimelig mengsel. Voeg dan ongeveer 4 eetlepels water toe en kneed het kruimelige mengsel snel tot een samenhangend geheel. Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een cirkel die iets groter is dan de taartvorm met een middellijn van 28 cm. Besmeer de taartvorm met boter en bestuif met bloem. Bekleed bodem en wand van de vorm met de deeglap. Zet de vorm een uur op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 220°C. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bereiden:
Bak het deeg ongeveer 15 minuten in de oven. Maak in die tijd 4 bananen met behulp van een vork fijn. Roer er meteen 2 eetlepels suiker en 3 eetlepels citroensap door om verkleuren te voorkomen. Snijd de overgebleven gepelde bananen in plakken en bedruppel die met de rest van het citroensap. Schep de bananenpuree op de gebakken deegbodem en leg de bananenplakjes erboven op. Strooi hier en daar langs de rand wat bruine suiker. Snijd de 50 gram boter in kleine klontjes en verspreid die over de taart. Bak de taart nog eens circa 15 minuten in een oven van 180°C. Neem uit de oven, laat afkoelen
Doe de bloem, boter, suiker, zout en het ei in een kom en hak alles met behulp van 2 messen tot een kruimelig mengsel. Voeg dan ongeveer 4 eetlepels water toe en kneed het kruimelige mengsel snel tot een samenhangend geheel. Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een cirkel die iets groter is dan de taartvorm met een middellijn van 28 cm. Besmeer de taartvorm met boter en bestuif met bloem. Bekleed bodem en wand van de vorm met de deeglap. Zet de vorm een uur op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 220°C. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bereiden:
Bak het deeg ongeveer 15 minuten in de oven. Maak in die tijd 4 bananen met behulp van een vork fijn. Roer er meteen 2 eetlepels suiker en 3 eetlepels citroensap door om verkleuren te voorkomen. Snijd de overgebleven gepelde bananen in plakken en bedruppel die met de rest van het citroensap. Schep de bananenpuree op de gebakken deegbodem en leg de bananenplakjes erboven op. Strooi hier en daar langs de rand wat bruine suiker. Snijd de 50 gram boter in kleine klontjes en verspreid die over de taart. Bak de taart nog eens circa 15 minuten in een oven van 180°C. Neem uit de oven, laat afkoelen
renate48 zegt: