KookJij

Bannofeetaart

Een heerlijk bannofeetaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Gebak
  2. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: nichtje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bannofeetaart te bereiden

Laat de koffiemelk 3,5 uur onder kokend water staan, het is héél belangrijk dat het helemaal onder water staat en laat het dan afkoelen, rol de koekjes fijn en smelt de roomboter in de steelpan. Voeg de koekkruimels met de cacao bij de boter en smeer dit uit over de met bakpapier beklede bodem. Laat dit afkoelen in de koelkast. Smeer de gekarameliseerde koffiemelk uit over de koekjesbodem en verdeel hier de bananenschijfjes over. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger stijf en voeg hier de melk en vanillepuddingpoeder bij alles goed mengen en uitsmeren over de bananen, goed laten opstijven in de koelkast en bestrooien met chocoladerasp

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit is een heerlijke taart van room en karamel met chocolade en banaan waarvan de smaken uitstekend bij elkaar passen. En makkelijk te maken zonder oven. De koffiemelk veranderd in deze kooktijd in karamel. Je kunt ook meerdere blikjes klaarmaken deze zijn mits het blikje dicht blijft goed te bewaren voor een volgende keer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst