Recept
« Terug naar recepten
Bannofeetaart
PT30M
Bannofeetaart
Een heerlijk bannofeetaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
nichtje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bannofeetaart te bereiden
Laat de koffiemelk 3,5 uur onder kokend water staan, het is héél belangrijk dat het helemaal onder water staat en laat het dan afkoelen, rol de koekjes fijn en smelt de roomboter in de steelpan. Voeg de koekkruimels met de cacao bij de boter en smeer dit uit over de met bakpapier beklede bodem. Laat dit afkoelen in de koelkast. Smeer de gekarameliseerde koffiemelk uit over de koekjesbodem en verdeel hier de bananenschijfjes over. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger stijf en voeg hier de melk en vanillepuddingpoeder bij alles goed mengen en uitsmeren over de bananen, goed laten opstijven in de koelkast en bestrooien met chocoladerasp
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is een heerlijke taart van room en karamel met chocolade en banaan waarvan de smaken uitstekend bij elkaar passen. En makkelijk te maken zonder oven. De koffiemelk veranderd in deze kooktijd in karamel. Je kunt ook meerdere blikjes klaarmaken deze zijn mits het blikje dicht blijft goed te bewaren voor een volgende keer.