Recept
« Terug naar recepten
Bartjes Bonenbrij
PT30M
Bartjes Bonenbrij
Een heerlijk bartjes bonenbrij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bartjes Bonenbrij te bereiden
Spoel de bonen en zet deze op met de groentebouillon ( ik zet ze meestal een nacht van te voren in de week).
Voeg laurier,geschilde wortel,sjalot en bleekselderij toe en breng alles aan de kook.
Doe het spek er bij en laat het geheel een 90 min op een laag vuur garen.
Na een 30 min de worst toe voegen en 60 min. mee laten koken.
Haal na de 90 min de laurier,wortel,sjalot en bleekselderij uit de pan.
Maak van bloem met een beetje karnemelk een papje en schenk er beetje bij beetje de rest van de karnemelk er bij.
Haal spek en worst uit de pan en roer de karnemelkpap door de bruine bonen tot dat er een lichtgebonden bonen brij is ontstaan.
snij spek in stukjes en worst aan plakjes
Serveer de bonenbrij in de borden met spek en worst er bij en serveer hierbij boerenbrood of aardappelen in dikke plakken gebakken en besmeer het geheel met de peren/appelstroop en werk het gerecht af op smeek met peper
Voeg laurier,geschilde wortel,sjalot en bleekselderij toe en breng alles aan de kook.
Doe het spek er bij en laat het geheel een 90 min op een laag vuur garen.
Na een 30 min de worst toe voegen en 60 min. mee laten koken.
Haal na de 90 min de laurier,wortel,sjalot en bleekselderij uit de pan.
Maak van bloem met een beetje karnemelk een papje en schenk er beetje bij beetje de rest van de karnemelk er bij.
Haal spek en worst uit de pan en roer de karnemelkpap door de bruine bonen tot dat er een lichtgebonden bonen brij is ontstaan.
snij spek in stukjes en worst aan plakjes
Serveer de bonenbrij in de borden met spek en worst er bij en serveer hierbij boerenbrood of aardappelen in dikke plakken gebakken en besmeer het geheel met de peren/appelstroop en werk het gerecht af op smeek met peper
Mijn kookverhaal (jan vogelzang)
Kennen we het nog "ik bid nie veur brune bon'n" dat waren de woorden van Drentse Bartje.
nancy zegt: