Recept
« Terug naar recepten
Baskische piperade
PT30M
Baskische piperade
Ik had Baskische worstjes en daar zocht ik een bijpassend gerecht bij. In
een van mijn Spaanse kookboeken vond ik een recept voor piperade.
Omdat ik het nogal bewerkelijk vond heb ik de bereidingswijze aangepast
naar mijn eigen idee. Ook heb ik de ingrediënten aangepast zodat er van
het originele recept eigenlijk niets meer over is dan een heel goed idee.
Ik noem het een Spaans recept omdat ik dit in een Spaans kookboek zag
maar het zou evengoed een Frans gerecht kunnen zijn. Baskenland is
namelijk gelegen in Spanje en Frankrijk aan de westelijke uitlopers van de
Pyreneeën.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baskische piperade te bereiden
- Verhit een flinke kneep bak & braad in een braadpan en bak hierin de worstjes rondom bruin.
- Voeg de uien en de knoflook toe en fruit deze enkele minuten mee. voeg de tijm en laurier toe en schep dit erdoor.
- Voeg de paprika's en de tomaten toe en schep alles goed door elkaar. Doe de Spaanse peper, Pimentón de Vera en peper/zout toe, schep alles door elkaar en laat het ongeveer een kwartiertje zachtjes stoven.
- Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Haal de pan van het vuur, maak 4 kuiltjes in de piperade en breek in elk kuiltje 1 ei.
- Zet de pan met het deksel erop ongeveer 10 minuten in de oven totdat het ei goed genoeg gestold is.
- Haal de pan uit de oven en bestrooi het gerecht met peterselie.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er (geroosterd) brood bij met eventueel wat olijfolie erover.