Recept
« Terug naar recepten
Bayerische Schweinepfeffer
PT60M
Bayerische Schweinepfeffer
Een heerlijk bayerische schweinepfeffer recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bayerische Schweinepfeffer te bereiden
Snijd het vlees in blokjes. Leg het met de jeneverbessen en laurierbladen minstens 6 uur in de rode wijn. Schep het vlees met een schuimspaan uit de marinade en dep het droog. Snijd de gepelde uien in ringen. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Pel de buitenste bladen van de kool. Snijd de harde kern uit de kool. Snijd de kool in 4 stukken.
Bereiden:
Smelt de boter in een braadpan en bak daarin op een middelhoog vuur de uiringen en de spekblokjes. Doe het vlees in de pan en bak het al roerend enkele minuten. Roer nu de bloem door het vlees- uimengsel en voeg langzaam, steeds roerend, de bouillon en de wijn met de kruiden toe. Leg de stukken kool en tomaat op het vlees. Strooi er een beetje zout en royaal versgemalen peper op. Laat alles ongeveer 45 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel tussentijds nog wat extra bouillon of water toe.
Tip:
Voeg aan deze stoofpot op het laatste moment nog wat in blokjes gesneden salami toe.
Bereiden:
Smelt de boter in een braadpan en bak daarin op een middelhoog vuur de uiringen en de spekblokjes. Doe het vlees in de pan en bak het al roerend enkele minuten. Roer nu de bloem door het vlees- uimengsel en voeg langzaam, steeds roerend, de bouillon en de wijn met de kruiden toe. Leg de stukken kool en tomaat op het vlees. Strooi er een beetje zout en royaal versgemalen peper op. Laat alles ongeveer 45 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel tussentijds nog wat extra bouillon of water toe.
Tip:
Voeg aan deze stoofpot op het laatste moment nog wat in blokjes gesneden salami toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
smokey zegt:
lekkerbekske zegt: