KookJij

Bayerische Schweinepfeffer

Een heerlijk bayerische schweinepfeffer recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bayerische Schweinepfeffer te bereiden

Snijd het vlees in blokjes. Leg het met de jeneverbessen en laurierbladen minstens 6 uur in de rode wijn. Schep het vlees met een schuimspaan uit de marinade en dep het droog. Snijd de gepelde uien in ringen. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Pel de buitenste bladen van de kool. Snijd de harde kern uit de kool. Snijd de kool in 4 stukken.

Bereiden:
Smelt de boter in een braadpan en bak daarin op een middelhoog vuur de uiringen en de spekblokjes. Doe het vlees in de pan en bak het al roerend enkele minuten. Roer nu de bloem door het vlees- uimengsel en voeg langzaam, steeds roerend, de bouillon en de wijn met de kruiden toe. Leg de stukken kool en tomaat op het vlees. Strooi er een beetje zout en royaal versgemalen peper op. Laat alles ongeveer 45 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel tussentijds nog wat extra bouillon of water toe.

Tip:
Voeg aan deze stoofpot op het laatste moment nog wat in blokjes gesneden salami toe.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Als je geen jeneverbessen hebt,kun je elke twee gewenste bessen vervangen door 1 theelepel jenever.
smokey

smokey zegt:
een heerlijk recept maak het ook eens met wildzwijn. Overheerlijk met een goed glaasje rode erbij:)