Recept
« Terug naar recepten
Beef Wellington
PT90M
Beef Wellington
Een heerlijk beef wellington recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
27
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beef Wellington te bereiden
Snijd de schone champignons in plakjes.Bestrooi het vlees met peper en zout.Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.Temper dan het vuur en bak het vlees nog 10 min.Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen.Bak de champignons in het overgebleven vet,neem de pan van het vuur en voeg de peterselie toe.Laat ook de champignons afkoelen.Leg 7 ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een vierkant van 35X35 cm.Leg de afgekoelde champignons op de helft van het deeg en leg daarop de rosbief.Vouw het deeg om het vlees en druk de randen op elkaar.Leg het bladerdeegpakketje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.Steek uit de andere 2 plakjes bladerdeeg reepjes.Leg de helft van de reepjes diagonaal op het bladerdeegpakketje en leg de andere helft er dan weer diagonaal erover.(zo ontstaat een ruit op het bladerdeeg)Leg de rosbief in een ovenschaal en laat hem minimaal 30 min.in de koelkast rusten.Verwarm de oven voor op 225C.Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bak het vlees in 30 min.bruin.
Serveer de rosbief warm of koud en snijd het aan tafel in plakken.
Serveer de rosbief warm of koud en snijd het aan tafel in plakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rondenhaag zegt:
De gasten vergapen zich al aan de verpakking en tijdens het eten van de inhoud.
Ik maak meestal een menu met gerechten uit diverde landen onder de noemer: europees eten.
Dit gerecht is ook praktisch omdat je de voorbereidingen kan doen voordat de gasten aanwezig zijn, zodat je als voorafje een glaasje kan drinken.
Marina zegt:
Dit gerecht heb ik jaren geleden al eens gemaakt maar dan een ossehaas daaroverheen een champignonsmengsel,met pate dan inpakken niet in bladerdeeg maar in korstdeeg.Helemaal top.Venkel in roomsaus en stoofpeertjes erbij serveren met een mooie puree en dan als toet calvados met appel en roomijs mmmmmmmmmmm.
groetjes Marina
beaklaver zegt: