Recept
« Terug naar recepten
Beekforel op een bedje gestoofde andijvie met rode
PT50M
Beekforel op een bedje gestoofde andijvie met rode
Een heerlijk beekforel op een bedje gestoofde andijvie met rode recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
l1.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beekforel op een bedje gestoofde andijvie met rode te bereiden
* fileer de beekforel en haal alle graatjes uit de beekforel met een pincet.
* bestrooi de beekforel met peper en zout en haal de beekforel door de bloem.
* bak de beekforel rondom aan in bruisende boter.
* als de beekforel rondom is aangebakken uit de pan nemen en op een bakplaat leggen.
* haal de bakboter uit de pan.
* fruit het sjalotje aan en voeg vervolgens de visbouillon toe.
* laat de visbouillon reduceren tot 100 cc.
* voeg vervolgens de rode wijn en de jus de veau toe en laat het geheel reduceren tot 200 cc.
* zeef de saus en maak op smaak met peper en zout.
* bak de plakjes katenspek rondom aan in een pan en leg deze na het bakken op de beekforel.
* breng water aan de kook en blancheer de andijvie af.
* spoel de andijvie koud om de kleur te bewaren.
* knijp de andijvie uit in een keukendoek.
* schuif de beekforel in een voorverwarmde oven van 175 oven gedurende 10 minuten.
* maak de andijvie warm in de bechamelsaus en maak op smaak met peper en zout.
* dresseer vervolgens de aangemaakte andijvie in het midden van een warm bord.
* neem de vis uit de oven en leg deze op de andijvie.
* nappeer de saus rondom de vis.
* garneer af met een takje dille.
* bestrooi de beekforel met peper en zout en haal de beekforel door de bloem.
* bak de beekforel rondom aan in bruisende boter.
* als de beekforel rondom is aangebakken uit de pan nemen en op een bakplaat leggen.
* haal de bakboter uit de pan.
* fruit het sjalotje aan en voeg vervolgens de visbouillon toe.
* laat de visbouillon reduceren tot 100 cc.
* voeg vervolgens de rode wijn en de jus de veau toe en laat het geheel reduceren tot 200 cc.
* zeef de saus en maak op smaak met peper en zout.
* bak de plakjes katenspek rondom aan in een pan en leg deze na het bakken op de beekforel.
* breng water aan de kook en blancheer de andijvie af.
* spoel de andijvie koud om de kleur te bewaren.
* knijp de andijvie uit in een keukendoek.
* schuif de beekforel in een voorverwarmde oven van 175 oven gedurende 10 minuten.
* maak de andijvie warm in de bechamelsaus en maak op smaak met peper en zout.
* dresseer vervolgens de aangemaakte andijvie in het midden van een warm bord.
* neem de vis uit de oven en leg deze op de andijvie.
* nappeer de saus rondom de vis.
* garneer af met een takje dille.