Recept
« Terug naar recepten
Beenhammetje
PT120M
Beenhammetje
Een heerlijk beenhammetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beenhammetje te bereiden
Het hammetje (ongeveer 500 gram) met vleeskruiden en in een heteluchtoven op een temperatuur
(niet hoger dan 130 graden C. garen gedurende 2 uur.
Voor de champignonroomsaus
Vleesfond in pannetje, eventueel aanlengen met wat water.
Koksroom en witte wijn toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
Saus eventueel binden.
Als laatste de champignons erbij.
Eventueel peper en zout toevoegen.
In de tussentijd verse groenten van het seizoen garen ter garnering van het bord.
Serveren met Vlaamse frieten.
(niet hoger dan 130 graden C. garen gedurende 2 uur.
Voor de champignonroomsaus
Vleesfond in pannetje, eventueel aanlengen met wat water.
Koksroom en witte wijn toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
Saus eventueel binden.
Als laatste de champignons erbij.
Eventueel peper en zout toevoegen.
In de tussentijd verse groenten van het seizoen garen ter garnering van het bord.
Serveren met Vlaamse frieten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
riet vloemans zegt:
bertal zegt:
Bedankt voor de goeie reactie op dit recept:
Veel succes met het koken, bedankt:);)
m.v.g. Bert Allers
slaatje zegt:
Beste Riet, ik begrijp dat wel, maar er staan vele recepten van beenham op deze site dus uw recept kan daar ook bij.Dan wordt de keuze alleen maar groter.
Groetjes Gerda:p