Pittig, apart gerecht.
Lekker met vers stokbrood of geroosterd boerenbrood. En natuurlijk een lekker glaasje rode wijn erbij.
Recept
« Terug naar recepten
Beestachtige eieren
PT40M
Beestachtige eieren
Een heerlijk beestachtige eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Franse Keuken Eiergerechten 1983
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beestachtige eieren te bereiden
De uien in ringen snijden en de rest van de uien die niet in ringen gesneden kunnen worden kun je snipperen.
Op matig vuur de wijn + uien + fijngehakte peterselie + laurierblad + tijm + chilipoeder + knoflook + zout + peper in een pan aan de kook brengen.
Laat alles zonder deksel op zacht vuur ± 15 minuten indampen.
Verhit de olie op zacht vuur in een grote koekenpan en breek er voorzichtig de eieren boven. De eieren moeten heel blijven (eerst elk ei in een kopje breken vóórdat het in de pan gaat, voorkomt het breken van de dooiers).
De eieren op zacht vuur bakken en telkens wat hete olie over gieten zodat de bovenkant wit wordt.
Neem de eieren uit de pan en laat ze op keukenpapier uitdruipen.Bestrooi ze met zout en peper.
Uit de pan met wijn en uien verwijder je het laurierblad (is niet meer nodig).
Schenk de wijn in de voorverwarme opdienschaal en de uiringen naar de kanten schuiven.
De eieren leg je dan voorzichtig in het midden.
Versier de schaal met peterselietakjes en dien het heet op.
Op matig vuur de wijn + uien + fijngehakte peterselie + laurierblad + tijm + chilipoeder + knoflook + zout + peper in een pan aan de kook brengen.
Laat alles zonder deksel op zacht vuur ± 15 minuten indampen.
Verhit de olie op zacht vuur in een grote koekenpan en breek er voorzichtig de eieren boven. De eieren moeten heel blijven (eerst elk ei in een kopje breken vóórdat het in de pan gaat, voorkomt het breken van de dooiers).
De eieren op zacht vuur bakken en telkens wat hete olie over gieten zodat de bovenkant wit wordt.
Neem de eieren uit de pan en laat ze op keukenpapier uitdruipen.Bestrooi ze met zout en peper.
Uit de pan met wijn en uien verwijder je het laurierblad (is niet meer nodig).
Schenk de wijn in de voorverwarme opdienschaal en de uiringen naar de kanten schuiven.
De eieren leg je dan voorzichtig in het midden.
Versier de schaal met peterselietakjes en dien het heet op.
fabita zegt: