KookJij

Beestachtige eieren

Een heerlijk beestachtige eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Franse Keuken Eiergerechten 1983
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beestachtige eieren te bereiden

De uien in ringen snijden en de rest van de uien die niet in ringen gesneden kunnen worden kun je snipperen.
Op matig vuur de wijn + uien + fijngehakte peterselie + laurierblad + tijm + chilipoeder + knoflook + zout + peper in een pan aan de kook brengen.
Laat alles zonder deksel op zacht vuur ± 15 minuten indampen.
Verhit de olie op zacht vuur in een grote koekenpan en breek er voorzichtig de eieren boven. De eieren moeten heel blijven (eerst elk ei in een kopje breken vóórdat het in de pan gaat, voorkomt het breken van de dooiers).
De eieren op zacht vuur bakken en telkens wat hete olie over gieten zodat de bovenkant wit wordt.
Neem de eieren uit de pan en laat ze op keukenpapier uitdruipen.Bestrooi ze met zout en peper.
Uit de pan met wijn en uien verwijder je het laurierblad (is niet meer nodig).
Schenk de wijn in de voorverwarme opdienschaal en de uiringen naar de kanten schuiven.
De eieren leg je dan voorzichtig in het midden.
Versier de schaal met peterselietakjes en dien het heet op.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Pittig, apart gerecht.
Lekker met vers stokbrood of geroosterd boerenbrood. En natuurlijk een lekker glaasje rode wijn erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Wat bedoel je Eef? De hele bereiding staat er op bij mij. Maar het gebeurt wel eens dat ik een recept wil bekijken en dan staat er dat er een fout is. Meestal wordt dit daarna wel opgelost.Ik hoop dat het nu bij jou ook zo is.Gr.:)
eef

eef zegt:
Geen uitleg aanwezig:p