Recept
« Terug naar recepten
Beignets met granaatappel
PT20M
Beignets met granaatappel
Een heerlijk beignets met granaatappel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
wat de pot schaft
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beignets met granaatappel te bereiden
Verkruimel de gist in een kommetje en voeg 1 dl handwarm water toe. Laat het gistmengsel ca. 10 minuten staan.
Snijd de granaatappels doormidden en schep de pitjes eruit. Meng de pitjes met de honing.
Zeef de bloem met 1 theelepel zout boven een kom. Roer de opgeloste gist door de bloem.
Klop de eieren los met de suiker en boter en spatel het door het bloemmengsel. Kneed het tot een glad en soepel deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ca. 1½ uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
Vorm ballen ter grootte van 4 cm van het deeg en maak in het midden van elke bal een gat zodat een ring ontstaat. Frituur de beignets op 180°C in ca. 3 minuten goudgeel. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
Strooi de poedersuiker en de vanillesuiker op een bord. Wentel de beignets erdoor. Leg op ieder bord 2 beignets, een schep granaatappelpitjes ernaast en een bolletje ijs.
Snijd de granaatappels doormidden en schep de pitjes eruit. Meng de pitjes met de honing.
Zeef de bloem met 1 theelepel zout boven een kom. Roer de opgeloste gist door de bloem.
Klop de eieren los met de suiker en boter en spatel het door het bloemmengsel. Kneed het tot een glad en soepel deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ca. 1½ uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
Vorm ballen ter grootte van 4 cm van het deeg en maak in het midden van elke bal een gat zodat een ring ontstaat. Frituur de beignets op 180°C in ca. 3 minuten goudgeel. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
Strooi de poedersuiker en de vanillesuiker op een bord. Wentel de beignets erdoor. Leg op ieder bord 2 beignets, een schep granaatappelpitjes ernaast en een bolletje ijs.
aliah zegt: