Recept
« Terug naar recepten
Belgische kippesoep
PT90M
Belgische kippesoep
Een heerlijk belgische kippesoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Belgische kippesoep te bereiden
Zet de kip op met 1.5 liter water,wat zout,wat peper,foelie de in sukjes gesneden kleine ui de peterselie en de selderij.Laat de kip op een laag vuur 1 uur zachtjes koken.Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon.Maak de groenten schoon.Snijd de wortels in plakken,de stengels bleekselderij in stukken snipper de uien en de prei in ringen.Kook de bleekselderij,wortels en uien in een beetje bouillon gedurende 15 min.Voeg dan de prei toe.Haal het kippevlees van de botten en verwijder het vel.Kneed in een kommetje de boter en de bloem tot een glad deegballetje (*beurre manié).Breng de bouillon aan de kook en bind deze met de beurre manié.Klop de eieren los met de slagroom.Giet een beetje bouillon erbij en giet dit mengsel bij de rest van de boullion.Schep de kip en de groenten door de bouillon en laat de soep heet worden,maar niet koken.
Lekker met (stok) brood.
Lekker met (stok) brood.
W.Wiltjer zegt: