Recept
« Terug naar recepten
Belgische pickles
PT25M
Belgische pickles
Een heerlijk belgische pickles recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Belgische pickles te bereiden
Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes. Doe de groenten in een kom en strooi er flink wat zeezout overheen. Laat minstens 24 uur rusten in de koelkast. Het zout zal het overtollige vocht uit de groenten trekken. Het is dit vocht dat bacteriologisch bederf veroorzaakt.
Spoel de groenten grondig en laat uitlekken.
Meng alle ingrediënten voor de saus met een klopper.
Spoel enkele inmaakpotten met kokend water.
Verdeel de groenten over de potten en giet er de saus overheen.
Laat de pickles minstens 2 weken rusten voor het eerste gebruik.
Spoel de groenten grondig en laat uitlekken.
Meng alle ingrediënten voor de saus met een klopper.
Spoel enkele inmaakpotten met kokend water.
Verdeel de groenten over de potten en giet er de saus overheen.
Laat de pickles minstens 2 weken rusten voor het eerste gebruik.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
AnnikaT zegt:
evi zegt:
carla zegt:
liss zegt:
Thanks Liss
Wilma zegt:
Welke selder bedoel je precies? Bladselderij, het tuinkruid. Of bleekselderij, de stelen?
Alvast bedankt voor je reactie!