KookJij

Belgische pickles

Een heerlijk belgische pickles recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Belgische pickles te bereiden

Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes. Doe de groenten in een kom en strooi er flink wat zeezout overheen. Laat minstens 24 uur rusten in de koelkast. Het zout zal het overtollige vocht uit de groenten trekken. Het is dit vocht dat bacteriologisch bederf veroorzaakt.
Spoel de groenten grondig en laat uitlekken.
Meng alle ingrediënten voor de saus met een klopper.
Spoel enkele inmaakpotten met kokend water.
Verdeel de groenten over de potten en giet er de saus overheen.
Laat de pickles minstens 2 weken rusten voor het eerste gebruik.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilma

Wilma zegt:
Hoi Maxime,
Welke selder bedoel je precies? Bladselderij, het tuinkruid. Of bleekselderij, de stelen?
Alvast bedankt voor je reactie!
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Hallooo! Het is dit vocht dat juist het bacteriologisch bederf veroorzaakt staat er! Dan hoef je ze dus niet te koken, lijkt me logisch!
evi

evi zegt:
Ik heb dezelfde vraag als carla. Moeten sommige van de groentjes niet afgekookt worden? :?
carla

carla zegt:
ik heb nog nooit Pickles gemaakt, moeten al deze ingredienten dan rauw in de pot? moet de saus niet gekookt worden? andere recepten spreken van een uur koken, ik zou het graag eens proberen maar ik vrees dat ik niet genoeg ervaring heb en dat er een kooktijd aan ontbreekt, kan dat?
vandervaren

vandervaren zegt:
reeds de 2 maal dat ik het gebruik en maar zonder de venkel maar even lekker :p
liss

liss zegt:
Ik ga dit recept zeker proberen..het wachten zal het ergste zijn en moeilijkste zijn.
Thanks Liss
Eddy

Eddy zegt:
;)heel lekker recept
thomas jozef

thomas jozef zegt:
van harte bedankt.de pickels zijn perfekt.
we houden van u. jef.
thomas jozef

thomas jozef zegt:
zeer goed
misschien een tikkeltje esdragon toevoegen.
dank U.
beleefde groeten van uit Thailand.
joop van rij

joop van rij zegt:
dit gaat in mijn bewaar schrift bedankt:)
Michel I. Gobets

Michel I. Gobets zegt:
Maxime wat is het verschil met piccallily?
:?