Recept
« Terug naar recepten
Berlinerbollen
PT30M
Berlinerbollen
Een heerlijk berlinerbollen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
41
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Berlinerbollen te bereiden
Maak van de ingredienten m.u.v. de jam een eenvoudig gistdeeg. Laat dit op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen. Rol het daarna uit tot ongeveer 1 cm. dikte. Steek met een gladde steker van 7 cm. een even aantal rondjes uit het deeg. Leg de helft van het aantal rondjes op de werkbank en bestrijk de randen met eiwit. Maak met de duim in het midden een kuiltje en doe hier 1 lepel jam in. Leg op iedere plak een deksel en druk de randen goed aan. Laat de bollen bedekt met een enigzins vochtige doek wederom 1 half uur rijzen. Verhit slaolie tot 180 graden en bak de bollen erin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bakker Bol zegt:
Kijk ff naar citogroep onder Berlinerbollen. School recept.
Je moet na het kneden eerst 30 min. laten rijzen daarna Bolletjes afwegen 40 Gram, 50 Min. laten rijzen daarna voorzichtig in het vet laten glijden.
Pieter zegt:
Ze zijn nu voor de tweede keer aan het rijzen.
Maar horen ze niet wat hoger zoals de echte?
melissa zegt:
lindafaith zegt:
Hoe verwarm je de slaolie? Ik wil dit in een pan op 't fornhuis doen, maar weet niet hoe ik dan kan bepalen wanneer de 180 graden bereikt is...
Kun je de olie eventueel ook in een frituurpan doen?
groetjes
Linda
Zabeeda zegt: