Recept
« Terug naar recepten
Beursje van ham met prei en kruidencoulis
PT15M
Beursje van ham met prei en kruidencoulis
Je kan dit ook maken met gerookte zalm. Vervang de ham dan door de gerookte zalm. Dien op met een schijfje citroen en warme toast.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beursje van ham met prei en kruidencoulis te bereiden
Snij de preiwitten in flinterdunne ringetjes.
Verhit de boter en stoof af roerend de preiringen. Voeg 4 eetlp. room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de prei beetgaar is.
Verwarm in een ander pannetje de kruidenkaas en 2 eetlp. room, maar laat niet koken. Breng op smaak met de paprikatapenade.
Schik op elk bord een sneetje ham. Schep er in het midden wat warme prei op en vouw dicht tot een beursje. Werk af met vlekjes saus en dien op met sneetjes stokbrood.
Verhit de boter en stoof af roerend de preiringen. Voeg 4 eetlp. room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de prei beetgaar is.
Verwarm in een ander pannetje de kruidenkaas en 2 eetlp. room, maar laat niet koken. Breng op smaak met de paprikatapenade.
Schik op elk bord een sneetje ham. Schep er in het midden wat warme prei op en vouw dicht tot een beursje. Werk af met vlekjes saus en dien op met sneetjes stokbrood.
Liske zegt: